На изискано ревю в Русе младата дизайнерка на фирма "Чарлино" Първолета Чавдарова (Летиция) представи своята колекция 2003 "Предизвикателно". Колекцията се състои от 48 модела абитуриентски и младежки облекла. Младежките облекла са в спортно-елегантен стил, като част от тях са повлияни от 60-те и 70-те години. Изобилстват дрехи с разчупен силует и предизвикателна визия.

     Цветовата палитра е в екрю, бежово-кафявата гама, като по-голямата част от моделите са в стилно бяло, което ще бъде хит през сезона. За 2003 са актуални още и нежните нюанси на розово и синьо.

     Флоралните мотиви продължават да присъстват в облеклата през този сезон. В колекцията "Предизвикателно" те са изработени от камъни, синци и паети. Един от акцентите в колекцията е минижупът, който започва да се налага не само в ежедневието, но и в официалните облекла. Той е комбиниран с къси блузки, високи ботуши, дълги сака и цветни чорапогащи, които са много актуални за сезона.

     На панталона е отделено голямо внимание в колекцията, защото той се предпочита пред полата заради удобството. В колекцията на дизайнерката Първолета Чавдарова панталоните тип "Чарлстон" отстъпват място на панталони тип "цигара" с ниска талия. В колекцията голямо присъствие имат и дънковите облекла, които са протрити или изработени от син деним. Те са гарнирани с камъни, кръпки, велурени мотиви. Акцент са и велурените облекла - сака и поли с ресни, кожени и велурени връзки.

     В тон с облеклата са и аксесоарите, които също са подчинени на обединяващата колекцията предизвикателност. В колекцията присъстват чанти, колани, шапки тип каскет, вратовръзки с камъни.

     За официалните случаи, каквито са и настъпващите абитуриентски празници, дизайнерката е създала рокли както в свободно падаща линия така и предизвикателни рокли с корсет. За официалните рокли Летиция е подбрала материи в ярки багри - червено, зелено, лила, кафяво. Сред тях са тоалети, състоящи се от туника и панталон. Деколтетата при роклите са предизвикателно дълбоки. Моделите са изработени от тафта, тюл, ластичен шифон, прозрачни материи, които дискретно разкриват женските прелести.

следваща новина >>


Copyright © 2001 Charlino
Web design by Fashion.bg Ltd.